Scandinavische inrichting, decoratie, interieur en design

Auteur julia Rodenrijs

jan 24, 2021

Daar waar je een Scandinavisch Grandeur Interieur in herkent.


Je hoeft niet groot te wonen voor een interieur met een Grandeur uitstraling. Maar een ontwerper inschakelen die het talent heeft om out of the box te denken loont dan wel de moeite. Dat bewijst het volgende object in Stockholm. Voor wat ik uit de tekst begrijp- is Katia Thøger de ontwerpster (Bron: Fantastic Frank) en dus duidelijk niet van mijzelf, maar wat was ik trots geweest als ik deze uit mijn eigen hersenpan had mogen toveren.

Bij dit interieurontwerp is een hal gecreëerd door ‘m letterlijk te schilderen en af te bakenen met één groot roze vlak. Door in een keer alles mee te nemen (deur, deurpost, leidingen, vloer en plafond) creëer je de illusie van een extra ruimte en speel je op een quirky manier met kleur en functionaliteit.

In dit kleine appartement van 37 m² (!) zorgen een goede indeling en slimme truucjes voor een ruim en luxe gevoel. Er is voldoende opbergruimte gecreëerd bij binnenkomst en door voor spiegelkasten te kiezen wordt de hal twee keer zo groot.

Er is optimaal gebruik gemaakt van het hoge plafond door de volle hoogte te benutten en benadrukken. Daarnaast wordt het licht door de spiegels gereflecteerd en lijkt de diepte van de kamer aanmerkelijk groter dan het in werkelijkheid is.

De interieurontwerper laat hier hét voorbeeld zien hoe je een kleine ruimte met een hoog plafond kan indelen. Ze geeft objecten dubbele functies en werkt met verschillende niveaus. Boven de badkamer creëerde ze nog een extra slaapplek en het kookeiland dient gelijk als werk- en eettafel.

Het kookeiland is ruim van opzet maar door voor gouden, verweerde spiegeltegels te kiezen creëert ze luxe, karakter en wederom lichtreflectie.

Het slaapvertrek is afgescheiden door een glazen wand met stalen constructie welke genoeg licht doorlaat en toch apart is van de andere woonfuncties. Ranke meubels en originele objecten (die Zweedse tegelkachel is toch to-die-for!) maken het af.

Ik vind dit een ‘Grandeur Interieur’ omdat ze het lef toont om verschillende materialen te combineren en kiest voor een unieke styling. Weliswaar in een kleine ruimte, maar wel een die ze groots heeft aangepakt. Een inspirerend totaal interieurplan!

Scandinavisch interieur

Ook een Scandinavische interieur droom?

Contact

Reacties

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren